Sinkun poikkeustila

Yksineläjille eli trendikkäämmin sinkkutalouksille tämä poikkeuksellinen ajanjakso vaikuttaa kovin erilailla kuin perheyksikköihin. Itsensä kanssa oleminen korostuu entisestään ja tämä voi välillä ahdistaa. Vapaaehtoinen tai Vilkkumaan laulun sanoin “kutsumaton vapaus” voi muuttua yksinäisyydeksi. Yksinolo on välillä mukavaa, jos se on valinta. Yksinäisyys ei ole valinta. 

Kun markettien lehdet kirkuvat otsikoissaan, miten poikkeusolot ovat lisänneet läheisyyttä ja yhdessäoloa perheissä, sinkku kääntää päänsä toisaalle, syvään huokaisten. Seuraavan lehden vielä ilmoittaessa, kuinka seksielämä on saanut rajun piristysruiskeen, on sinkku valmis tiputtamaan pienen ostoskorinsa takaisin lähtötelineeseen.   

Tässä muutama ajatus, joiden avulla arki saattaa rullata kevyemmin. 

  1. Henkinen kasvu

Joudut olemaan itsesi kanssa joka tapauksessa nyt paljon, joten käytä se aika jotenkin hyväksi. Lue tai kuuntele kirjoja. Kirjoita, jos saat siihen purettua energiaa tai pahaa oloa. Luovuus voi myös pulpahtaa pintaan, kannattaa olla herkällä korvan senkin suhteen. Monet ovat aloittaneet uudelleen esimerkiksi jonkun nuoruuden harrastuksen. 

  1. Lepo

Nyt on lupa levätä. Nuku pitkät yöunet ja ota huoletta päikkärit. Lepo ei varmasti mene hukkaan ja on mainio sekä terveellinen tapa tappaa aikaa.

  1. Ravinto ja liikunta

Paikallisten ravintoloiden tarjontaa on syytä hyödyntää kansantalouden kannalta. Mutta ruoan itse valmistaminen on terapeuttista. Voit kokeilla rauhassa uusia reseptejä ja vain itsellesi. Ehkä myös hieman terveellisempiä vaihtoehtoja hulluimpina hetkinä. 

Koko Suomi liikkuu nyt ja syystä. Liikunta auttaa jäähdyttämään pääkoppaa, kun joutuu viettämään aikaa neljän seinän sisällä. Metsäterapiaa ei syyttä mainosteta, luonnossa liikkuminen rauhoittaa huomaamatta. 

  1. Haaveile

Poikkeustila ei kestä ikuisesti. Ja tuskin yksin elokaan. Joten mieti, mitä todella haluat elämältäsi jatkossa, pieniä ja isoja asioita. Tee haavekarttoja tulevaisuuden unelmistasi ja tavoitteistasi, tätä kautta ne muuttuvat näkyviksi. 

Aika monella elämän suunta ja arvot tulevat muuttumaan.

  1. Ole kiitollinen

Tämän hetken suora tai välillinen tarkoitus on pysäyttää ihminen, joten jarruta hetkeksi ja mieti. Sinulla on todennäköisesti kaikki kuitenkin enemmän kuin hyvin. Ole kiitollinen, mitä sinulla on jo elämässä ja mitä olet saavuttanut. Sen jälkeen iltapäivälehtien lööpitkin ovat pelkkää paperia. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s